Facebook Twitter LinkedIn Google+ Mail Pinterest
Tel: +31(0)30-228 60 49
 

Erwin Feekes

Erwin Feekes is sinds 2007 uitgever en hoofdredacteur van het woon- en lifestylemagazine Exclusief Wonen in het Gooi. Binnen zijn uitgeverij EFfect Media in Blaricum worden inmiddels meerdere tijdschriften geproduceerd, zoals Christie’s The Luxury Edition, Kabaz Magazine, De Wachtkamer en WOW! Tot 2007 werkte hij 24 jaar bij De Telegraaf, waarvan de laatste tien jaar als hoofdredacteur van het interieurblad Residence.

Droombaan

11 nov 2014

Dromen. Ik kan er wat van. ‘Werkzaamheid van de geest tijdens de slaap, waardoor levendige voorstellingsreeksen, meest in grillige afwisseling, gevormd worden zodat de persoon meent alles te beleven.’ Als je de uitleg leest die de Dikke Van Dale geeft aan ‘dromen’, dan zie je de mannen in witte jassen al binnenkomen. They are coming to take me away, ha-haaa…
Als de luikjes dichtgaan opent zich de deur naar een wereld waarin alles mogelijk is. ’s Nachts kun je zijn wat je overdag niet bent, alles bezitten wat je nooit zult krijgen en dingen doen die je normaalgesproken niet in je hoofd haalt. Heerlijk! Dromen mogen dan bedrog zijn, maar een fijne droom neemt niemand je meer af. En gelukkig is niets zo privé als datgene wat wij in onze dromen uitspoken. Maar dromen is ook: ‘De verbeelding laten werken zonder op het rondom gebeurende te letten’. Dagdromen dus. En laat dat nou één van mijn favoriete bezigheden zijn. Sitting on the dock of the bay. Kijken naar vertrekkende schepen en jezelf aan boord dromen. Dromerig in je computerscherm staren naar dat fantastische huis waarover je aan het schrijven bent en jezelf door de gangen en vertrekken zien dwalen. De gemiddelde werkgever ontbeert de ruimhartigheid om de dagdromers onder zijn personeel daarin aan te moedigen, dat leidt tot niets. Maar voor ons creatieve bladenmakers ligt dat volstrekt anders. Wij mogen – nee: wij móeten dagdromen. Wij moeten tomeloos fantaseren in dienst van onze belangrijkste klant, de lezer. Wij mogen dagdromen, zodat hij/zij bij mooie reportages kan wegdromen. Wij mogen mijmeren, suffen en naar buiten staren, want dat levert mooie bladen op. ‘Laat hem maar, hij is aan het werk…’ Een droombaan, zegt u? Jazeker! Maar helaas worden onze dromen telkens weer wreed verstoord door de realiteit van de deadline. De dag waarop alle reportages naar de drukker gaan om er een magazine van te maken. En dat heeft niets met dromen te maken, dat is keiharde realiteit. Na al die jaren en ondanks de productieschema’s op mijn bureau komt de deadline van Exclusief Wonen in het Gooi toch altijd weer onverwacht. ‘Hoezo moeten wij volgende week maandag aanleveren, de deadline is toch pas…?’ Dat had je gedroomd! Doorpezen, anders komt de volgende editie niet uit. Met deadlines is het slecht kersen eten. Met de mensen die ze bewaken ook. Deadlines verdienen geen plaats in onze dromen. Creatieve dagdromers zouden niet moeten worden geconfronteerd met zoiets triviaals als een deadline. Maar hoe onrechtvaardig het ook is, het zijn juist de creatieve dagdromers, die de deadline boven het hoofd hebben hangen. Als het zwaard van Damocles. Want hoe stijf wij onze ogen ook sluiten om weg te dromen naar witte stranden, onbereikbare droomhuizen of een zonnig terras terwijl het buiten sneeuwt, de deadline laat zich niet verdringen.

Erwin Feekesprachtaankoopmakelaar.nl gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.