Facebook Twitter LinkedIn Google+ Mail Pinterest
Tel: +31(0)30-228 60 49

Gerda had ons op basis van één gesprek zó goed ingeschat!

 
Marischka van Dijk kocht een appartement samen met haar moeder in Zeist.

Gerda had ons op basis van één gesprek zó goed ingeschat!

Mijn moeder wilde kleiner gaan wonen. Ik had zelf de hele markt al uitgekamd en we waren eruit welk appartement het zou worden, al had mijn moeder nog wat bedenkingen. Maar op het laatste moment leek het me toch slim als er iemand meekeek naar de kleine lettertjes. Ik kende Gerda via via en ik wist dat zij gespecialiseerd was in woningaankopen. Ze reageerde snel en ze kon inderdaad meteen bijspringen. Ze ging mee naar het gesprek met de verkopende makelaar en we dachten allebei: dit appartement gaat ‘t worden. Maar uiteindelijk ketste het toen tóch af op de prijs.

Jammer, maar het leuke was dat Gerda toen bijna en passent zei: ‘Verdraaid, ik heb laatst zo’n leuk appartement gezien, misschien is dát wel wat.’ Ik had dat appartement zelf al op ’n website langs zien komen en afgeserveerd, maar door Gerda’s enthousiasme zijn we toch gaan kijken. En Gerda had gelijk. Mijn moeder zei ogenblikkelijk: ‘Dit is veel beter!’ Het appartement was weliswaar iets kleiner, maar het had allerlei dingen die voor haar juist belangrijk waren. Een berging en een bijkeuken, bijvoorbeeld. Het paste gewoon veel beter bij mijn moeder. Het was bovendien beter bereikbaar en de prijs/kwaliteitverhouding was ook nog veel beter.

Het leuke was dus dat Gerda er pas op het allerlaatste bij kwam, en op basis van eigenlijk maar één gesprek meteen de speld uit de hooiberg tevoorschijn toverde.

 Over de verdere afhandeling niets dan lof. Gerda werkt heel stip en correct. Ik wil alle stukken zelf lezen en snappen, maar het is lastiger dan je denkt. Er is zoveel om op te letten. We hadden bijvoorbeeld te maken met een Vereniging van Eigenaren. Je wilt dan weten waarop het bedrag van de servicekosten is gebaseerd, welke verzekeringen zijn opgenomen, hoe de begroting eruit ziet en of er reserveringen zijn. Ik weet wel dat ik die papierwinkel moet opvragen, maar het vervolgens goed doorlezen is een klusje dat je uitstelt. Maar Gerda had alles dan allang gelezen en wist precies waar ik nog even naar moest kijken.

 Wat ik ook heel fijn vond, was dat ze alle documenten en materialen waar ze mee werkt in een map bij je aflevert. Koopovereenkomst, aankoopopdracht, bemiddelingsopdracht, milieuzaken, je hebt alles heel overzichtelijk en gestructureerd bij elkaar. Achteraf denk ik: ik wilde de makelaar zijn voor mijn moeder. Ik vond dat ik het allemaal zelf moest kunnen en weten, maar het gaat nu eenmaal over veel geld en een aanschaf voor een langere termijn. Het geeft gewoon heel veel rust en zekerheid als er iemand meekijkt met verstand van zaken. Het is absoluut heel fijn geweest en ik kan het iedereen aanraden!

 Mijn moeder is inmiddels verhuisd. Het blijft emotioneel, om een huis achter te laten met veel herinneringen, maar ze is happy en daar gaat het om. Het is zo’n heerlijk licht appartement. Laatst zaten we in het zonnetje op het balkon en dacht ik: het is geworden wat we zochten. Een pluim voor Gerda. Ze heeft ons héél goed ingeschat!