Facebook Twitter LinkedIn Google+ Mail Pinterest
Tel: +31(0)30-228 60 49

‘Heerlijk als alles gewoon goed geregeld wordt’

 

‘Heerlijk als alles gewoon goed geregeld wordt’

Geertje Bierma uit Amsterdam kocht een recreatiewoning in Emst: ‘Deze recreatiewoning hadden we al op het oog, ik keek al een tijdje dagelijks op Funda en ineens kwam deze woning erbij. Het is een kleine woning op een kavel van ruim tweeduizend vierkante meter, prachtig gelegen in het bos, maar wel met uitzicht op weilanden. En dan ook nog vanuit Amsterdam in een uur en een kwartier te bereiken. Kortom: ideaal! Ik ben eerst zelf gaan kijken, daarna met mijn man en vervolgens hebben we meteen Gerda gebeld om de onderhandelingen te doen.

Gerda had de aankoop van ons huis in Amsterdam begeleid, zodoende kenden we haar al. En dit keer ging het weer heel goed. De hulp van Gerda is echt fantastisch. Ze heeft iets analytisch over zich. Klopt het wat ze aanbieden, hoeveel vierkante meters is het, wat heeft de buurman betaald, is de vraagprijs reëel, zitten er geen nare dingen in de grond, liggen er geen beslagen op? Als je dat zelf allemaal uit moet zoeken weet je niet waar je moet beginnen, maar Gerda doet het bijna uit de losse pols. Ze weet alles en ze rekent het netjes voor je uit.

Bovendien regelt ze ook de notaris, ze vraagt offertes op van notarissen want daar blijkt ook een enorm prijsverschil in te zitten, de gegevens van het kadaster, de officiële dingen – het is heerlijk als dat gewoon geregeld wordt.

Gerda was trouwens hiervóór al een keer mee geweest naar een andere woning, maar die vraagprijs was niet reëel. Het was veel te duur en er kon niets af. Toen zei Gerda: ‘Je mág het betalen, maar het is het niet waard.’ Dat is dan even sneu, want zelf word je verliefd op zo’n woning. Maar dat is ook het punt: er komen emoties bij kijken. En dat is ook een valkuil. Gerda kijkt gewoon zakelijk. Die zegt dan ‘Ja, ik snap dat je verliefd bent op het huis, maar kíjk…’ En dan vertelt ze een reden om het níet te kopen. Dat is natuurlijk niet altijd leuk om te horen, maar het is wel belangrijk!

De woning die we nu gekocht hebben, gaat nu vertimmerd en verbouwd worden – er komt nu een verdieping bovenop zodat er drie slaapkamers zijn. Binnenkort begint de aannemer met de verbouwing en tien weken later is het klaar. Het is echt bedoeld als familiehuis, voor ons, de kinderen en kleinkinderen en we willen er ook met vrienden naar toe. We verheugen ons er nu al op!’