Facebook Twitter LinkedIn Google+ Mail Pinterest
Tel: +31(0)30-228 60 49

Via een omweg verliefd op een tuinappartement

 
We hebben nu een appartement waar we erg gelukkig mee zijn!

Via een omweg verliefd op een tuinappartement

Hans Denneboom en zijn vrouw waren gewend aan een huis met 4,5 duizend vierkante meter grond. Toen ze kleiner wilden gaan wonen, stond één ding hoop op hun wensenlijst: een groot balkon. Uiteindelijk vonden ze een appartement op de begane grond. ‘Je kunt zo naar buiten lopen en dát was een heel sterke wens van ons.’

Hans Denneboom: ’Toen we begonnen met zoeken hadden we een ruime doelbeschrijving. Naarmate je meer huizen bezichtigt, weet je beter wat er te koop is en dan krijg je meer focus. Om een voorbeeld te noemen: wij wilden aanvankelijk per se een appartement met een groot balkon. Al snel bleek dat er daar relatief weinig van zijn. Je komt dan uit op een penthouse of op de begane grond. Na het bekijken van een paar penthouses besloten we dat we in het vervolg alleen zouden zoeken op benedenverdiepingen.

Gerda pikte dit snel op, ze beperkte het aanbod op basis van onze wensen, al liet ze ons soms ook dingen zien met de vraag ‘wat denken jullie hiervan?’ Ook heeft ze ons een keer ervan weerhouden een appartement te kopen omdat het appartement qua afwerkingsniveau en setting niet paste bij onze wensen, en achteraf zijn we daar blij mee.

Het complex waar we uiteindelijk een appartement hebben gekocht, zat al een tijd in ons blikveld, maar toen Gerda het ons de eerste keer voorstelde, leek de ligging ons niet optimaal. Er was een flat in de buurt en weinig groen, het zicht leek ons erg beperkt. Ook toen het complex tussendoor nóg een keer langskwam en we een appartement met balkon bezichtigden, zeiden we nee.

Maar op een dag hadden we in Zeist een aantal appartementen bezichtigd die het allemaal echt niet waren. We besloten toch nog één keer langs te gaan bij de verkoopmakelaar. Er was net een appartement in dit complex op de begane grond opnieuw in de verkoop gekomen, omdat de vorige koper zich terugtrok.

We gingen toch nog maar even kijken, en onafhankelijk van elkaar werden we meteen verliefd op het appartement. De beleving was nu totaal anders dan de eerste keer. Omdat het complex inmiddels al een jaar bewoond was, zag de omgeving er heel anders uit. Het appartement had 200 vierkante meter tuin, die overliep in de grond van de Vereniging van Eigenaren. Je kon zo naar buiten lopen en dat was een heel sterke wens van ons. Het heet niet voor niets een tuinappartement: het uitzicht was heel vrij. Bovendien bleek de ligging heel goed, ten opzichte van faciliteiten zoals het centrum, een winkelcentrum, het bos. Locatie, locatie, locatie, daar gaat het om.

Toevallig waren we nu de eerste kopers die weer serieus belangstelling hadden. Daarna ging het snel. De begeleiding was het hele traject prettig. Gerda is heel communicatief, ze gaat overal snel achteraan en reageert zorgvuldig. Dat beviel ons.

Inmiddels wonen we in ons nieuwe appartement, en naar volle tevredenheid mag ik wel zeggen. Het was via een omweg, maar achteraf ben ik heel blij dat we deze tour gemaakt hebben. We hebben nu een appartement waar we erg gelukkig mee zijn!’